ΑΠΟΨΕΙΣ

Γερμανικό «σόου» στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ αντί να κόβουν τις ροές

Γερμανικό «σόου» στο Αιγαίο με το ΝΑΤΟ αντί να κόβουν τις ροές
AΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/BENOIT DOPPAGNE

Άνθρωποι πνίγονται στο Αιγαίο, απελπισμένες οικογένειες πέφτουν στα χέρια δουλεμπόρων και το ΝΑΤΟ δεν λέει να αναλάβει υπηρεσία για να διαπιστωθει τι μπορεί να κάνει για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών .

Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ακόμη δεν έχει αρχίσει κι ας ανακοινώνουν ότι οι περιπολίες άρχισαν! Τα συμμαχικά πλοία...βολοδέρνουν δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Μέχρι τη Τρίτη δεν αναμένεται καμία απολύτως κίνηση της νατοϊκής δύναμης. Μόλις την 1η Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να πλεύσει μεταξύ Λέσβου και τουρκικών παραλίων το γερμανικό πλοίο Bonn. Όχι όμως για να ψάξει για δουλεμπορικά που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες. Αλλά για να αποτελέσει το επικοινωνιακο σκηνικό για μια υψηλού επιπέδου επιςκεψη. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα έρθει στο Αιγαίο συνοδευόμενη από πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και θα επιβιβαστεί στο γερμανικό πολεμικό σκάφος .

Πάντως το ελληνικό ΠΝ όταν πήρε εντολή πριν από περίπου τρία χρόνια να εμπλακεί σε περιπολίες κατά των δουλεμπόρων στο Αιγαίο,εκτέλεσε τη διαταγή μέσα σε λίγες ώρες. Το ΝΑΤΟ ...παλεύει κοντά 15 ημέρες τώρα και δεν μπορεί να ξεκινήσει την επιχείρηση! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορεί να οφείλεται η καθυστέρηση στην έλλειψη μέσων και πείρας. Μάλλον η θέληση λείπει.

* Ο Παρις Καρβουνοπουλος ειναι στρατιωτικός συντάκτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ