ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι κωμικοί της φύσης: Άγρια ζώα σε ξεκαρδιστικές πόζες

Οι κωμικοί της φύσης: Άγρια ζώα σε ξεκαρδιστικές πόζες
Peter Haygarth/Comedy Wildlife Photography Awards/CNNi

Όταν η άγρια φύση έχει τα κέφια της σκορπά γέλιο. Και όταν υπάρχει μία φωτογραφική μηχανή κοντά, το γέλιο προσφέρεται απλόχερα σε πολύ κόσμο. 

Όταν η άγρια φύση έχει τα κέφια της σκορπά γέλιο. Και όταν υπάρχει μία φωτογραφική μηχανή κοντά, το γέλιο προσφέρεται απλόχερα σε πολύ κόσμο.

Παράδειγμα οι φωτογραφίες που έλαβαν μέρος στα Comedy Wildlife Photography Awards.

Λάγοι που... τσακώνονται, λιονταράκια που παίζουν αμέριμνα, ζέβρες που χαμογελούν ασυνήθιστα είναι μόνο μερικά από τα καρέ που τράβηξαν τα βλέμματα στον διαγωνισμό.

«Κάθε χρόνο που διοργανώνουμε αυτόν τον διαγωνισμό, γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό να βλέπεις τον κόσμο να οραματίζεται τις αστείες πλευρές της άγριας φύσης», σημειώνει ο Paul Joynson-Hicks, ένας Βρετανός φωτογραφός και συνδιοργανωτής του διαγωνισμού φωτογραφίας.

«Και κάθε χρόνο βλέπουμε μεγαλύτερη ποικιλία ειδών που κάνουν αστεία πράγματα, είτε είναι ένας πολύ άτακτος πιγκουίνος (που έκανε τα παιδιά μου να πέσουν στα έδαφος και να γελούν) ή λιοντάρια που χορεύουν», συμπλήρωσε, μιλώντας στο CNNi.

Υπάρχει, όμως, και μία σοβαρή πλευρά στα βραβεία. Ενθαρρύνουν τον κόσμο να στηρίξει προγράμματα προστασίας της άγριας ζωής.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού, που θα λάβει ως δώρο ένα ταξίδι στην Κένυα για σαφάρι, θα ανακοινωθεί στις 13 Νοεμβρίου.

Στην παραπάνω gallery μπορείτε να δείτε ορισμένους από τους φιναλίστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ