ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι πιο αστείες φωτογραφίες άγριας ζωής για το 2023

Οι πιο αστείες φωτογραφίες άγριας ζωής για το 2023
Τι να έχει άραγε στο μυαλό του αυτός ο ασπρόμαυρος λεμούριος στη Μαδαγασκάρη; Sergey Savvi/Courtesy Comedy Wildlife Photography Awards

Τον κατάλογο των φιναλίστ για το 2023 αποκάλυψαν τα Φωτογραφικά Βραβεία Κωμωδίας Άγριας Ζωής (Comedy Wildlife Photo Awards) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από χιλιάδες φωτογραφίες που κατατέθηκαν, η οργανωτική επιτροπή κατέληξε σε 41, και μάλιστα ζητάει και την ψήφο του κοινού για το βραβείο People’s Choice στην ιστοσελίδα του θεσμού.

Μια στρογγυλή φώκια που τρέχει σαν παλαβή σε μια αγγλική ακτή, μια μαϊμού που χρησιμοποιεί την ουρά της ως μουστάκι, μια χαρούμενη χελώνα που κάνει παρέα με μια λιβελούλα είναι μερικοί από τους φετινούς πρωταγωνιστές.

Υπάρχει όμως και η σοβαρή πλευρά των βραβείων, που ξεκίνησαν το 2015 από τους επαγγελματίες φωτογράφους Paul Joynson-Hicks και Tom Sullam και προωθούν τη διατήρηση της άγριας ζωής. Ο φετινός διαγωνισμός στηρίζει το Whitley Fund for Nature, ένα βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί σχετικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο.

Ο γενικός νικητής, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών και οι έπαινοι θα ανακοινωθούν στις 23 Νοεμβρίου, με την κορυφαία φωτογραφία να κερδίζει ένα ταξίδι μιας εβδομάδας στο εθνικό πάρκο Maasai Mara της Κένυας.

Δείτε στη συνέχεια μερικούς από τους φιναλίστ:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ