ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πρόγραμμα προστασίας του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου

Η Αυστραλία ανακοίνωσε πρόγραμμα προστασίας του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου
EPA

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε το σχέδιό της για την προστασία του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου το οποίο θα κοστίσει συνολικά 60 εκατομμύρια δολάρια.

Το 2016 και το 2017 στον Κοραλλιογενή Ύφαλο καταγράφθηκαν συμβάντα μαζικής λεύκανσης κοραλλιών και οι επιστήμονες το είχαν αποδώσει στις υψηλές θερμοκρασίες του ωκεανού.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Malcolm Turnbull δήλωσε πως υπήρχε «στενή σχέση» ανάμεσα στα είδη που τρώνε κοράλλια και τη μόλυνση του νερού.

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος έχασε το χρώμα του

Αναλυτικά το κόστος του νέου σχεδίου

  • Τριάντα έξι εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν στους αγρότες ώστε αυτοί να επαναφέρουν την καλλιέργεια γύρω από τις λεκάνες απορροής, αντισταθμίζοντας τη διάβρωση
  • Δέκα εκατομμύρια θα δοθούν για μία «επίθεση» κατά ενός είδους αστερία, ο οποίος ονομάζεται «Κορώνα των αγκαθιών». Ουσιαστικά η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αυξήσει τον αριθμό των πλοίων, τα οποία τους ψαρεύουν.
  • Έξι εκατομμύρια σε επιστημονικές υπηρεσίες, ώστε να αναπτυχθούν τρόποι για να γίνει ο ύφαλος πιο «ανθεκτικός»
  • Τέσσερα εκατομμύρια για την πρόσληψη περισσότερων ανθρώπων που θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τη λεύκανση των κοραλλιών

Η βελτίωση της κατάστασης του υφάλου είναι μέρος μιας δέσμευσης ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων, κατά την οποία αναφέρεται πως θα δοθεί το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ