ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το πρώτο σούπερ μάρκετ με διάδρομο φιλικό προς το περιβάλλον

Το πρώτο σούπερ μάρκετ με διάδρομο φιλικό προς το περιβάλλον
CNNi / World's first plastic-free supermarket aisle debuts

Οι καταναλωτές της Ολλανδίας έχουν την ευκαιρία να ψωνίσουν στο πρώτο σούπερ μάρκετ με ειδική πτέρυγα χωρίς πλαστικά προϊόντα, η οποία έχει ως στόχο τη νίκη στη μάχη κατά της περιβαλλοντικής μόλυνσης από πλαστικό.  

Το κατάστημα θα εγκαινιάσει τη νέα του πτέρυγα σήμερα και οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από 700 (!) διαφορετικά προϊόντα χωρίς πλαστικό. Η κίνηση αυτή έγινε σε μία περίοδο που παρατηρείται μία αυξανόμενη παγκόσμια ανησυχία σχετικά με τη μόλυνση του πλαστικού στους ωκεανούς, στο φυσικό περιβάλλον και στην τροφική αλυσίδα, όπως αναφέρεται στη Guardian.

Έρευνα του ίδιου μέσου είχε αποκαλύψει προσφάτως πως τα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον, αφού παράγουν 1 εκατομμύριο τόνους πλαστικού κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της καμπάνιας, τα “plastic - free” προϊόντα δεν θα είναι ακριβότερα από τα υπόλοιπα. Τόνισαν επίσης πως η όλη κίνηση αποτελεί μία ευκαιρία για «γνωριμία» με τις βιοδιασπώμενες συσκευασίες και άλλα υλικά όπως το γυαλί, το μέταλλο και το χαρτόνι.

Ο επικεφαλής της καμπάνιας σχολίασε στη Guardian πως «δεν υπάρχει καμία λογική στο να τυλίγεις φαγητό, το οποίο θα καταναλωθεί συντόμως, σε ένα υλικό που δεν θα εξαφανιστεί ποτέ».

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 91% των Βρετανών είναι υπέρ των συγκεκριμένων διαδρόμων στα καταστήματα.

Τον περασμένο μήνα η Τερέζα Μέι τόνισε το μέγεθος της μόλυνσης και έκανε λόγο για τις περιβαλλοντικές πολιτικές της κυβέρνησης. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε αναφέρει επίσης την ανάγκη για διαδρόμους με προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ