ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αειφορία: η νέα τάση στο lifestyle μας κληροδοτεί ένα βιώσιμο μέλλον

Αειφορία: η νέα τάση στο lifestyle μας κληροδοτεί ένα βιώσιμο μέλλον

Τι είναι αειφορία; Τι σημαίνει ενσυνείδηση στη γεύση; Γιατί όλοι μιλάνε για sustainability και γιατί είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες και συνήθειες της καθημερινότητας μας για ένα πράσινο μέλλον; Οι απαντήσεις δίνονται την Αθήνα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας It Grows on You.

Αφιερωμένο στην αειφορία και τον όρο sustainability η πρωτοβουλία μας υπενθυμίζει ότι σε μια εποχή όπου η αναγκαιότητα για ανάπτυξη κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας παίζει καθοριστικό ρόλο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ολοένα και περισσότεροι νέοι δημιουργούν και παράγουν έργο με άξονα την αειφορία.

Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών έρχονται να αποτελέσουν αρχές και βάση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Μέσα από μια έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια το It Grows on You επιχειρεί να αναδείξει το έργο νέων δημιουργών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και φορέων, το οποίο πρεσβεύει τις αρχές των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στοχεύοντας στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και στη μύησή τους στον ηθικό καταναλωτισμό.

Η σύνδεση της καλλιτεχνικής παραγωγής και σκέψης με το περιβάλλον είναι ένα πεδίο που προβληματίζει την επιμελητική προσέγγιση του οργανισμού.

Ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και η ουσία της διαμόρφωσης ενός οικολογικού τρόπου ζωής προτάσσουν έναν επαναπροσδιορισμό των μέσων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Οι ομιλίες με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική καθιστούν το Ιt Grows on You προσβάσιμο σε κωφούς και βαρήκοους συμμετέχοντες.

Η Sustainable Food Movement in Greece, το it’s all, oh so souvenir to me και το T.A.F. / the art foundation εγκαινίασαν το πρόγραμμα It Grows on You την Πέμπτη 15 Μαρτίου και έως την Κυριακή 25 Μαρτίου όλοι είμαστε προσκεκλημένοι στο να ανακαλύψουμε αλλά και να εναγκαλίζουμε την αειφορία ως χρέος στις επόμενες γενιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ