ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένας κήπος από κοράλλια στα βάθη του Κόλπου του Μεξικού

Ένας κήπος από κοράλλια στα βάθη του Κόλπου του Μεξικού
REUTERS/David Gray/File photo

Ο πλανήτης Γη εξακολουθεί να αποκαλύπτει πράγματα θαυμαστά. Τελευταίο; Έναν κήπο από κοράλλια, 2,3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας στον Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) των ΗΠΑ, κοραλλιογενής κήπος στον Κόλπο του Μεξικού είναι κάτι το ασύνηθες. Και είναι ο πρώτος που εντοπίζεται σε τέτοια βάθη.

Σύμφωνα με το National Geographic οι ερευνητές εντόπισαν τον κήπο κατά τη διάρκεια μιας αποστολής 23 ημερών με το σκάφος «Ωκεανός», το μοναδικό σκάφος που με κυβερνητική χρηματοδότηση εκτελεί εξερευνήσεις σε ωκεανούς. Οι επιστήμονες εξερευνούσαν το Κόλπο του Μεξικού από τα μέσα Απριλίου και, με μεγάλη έκπληξη, είδαν το κοραλλιογενή κήπο - κοράλλια τύπου bamboo coral - να έχει σχηματιστεί με μεγάλη πυκνότητα στον πυθμένα της θάλασσας.

«Η NOAA εκτιμά ότι οι δομές αυτές μπορεί να είναι ηλικίας έως και 1.000 χρόνων» σημειώνεται στο άρθρο του National Geographic. Η Γη έκρυβε ένα θαυμαστό μυστικό για 1.000 χρόνια!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ