Εκατοντάδες θαλάσσιες χελώνες εντοπίστηκαν νεκρές στις ακτές του Μεξικού
Νεκρές στις νότιες ακτές του Μεξικού βρέθηκαν περίπου 300 θαλάσσιες χελώνες που ανήκουν σε είδος υπό εξαφάνιση.
Οι χελώνες βρέθηκαν παγιδευμένες σε δίχτυα ψαράδων στην παραθαλάσσια πόλη Μπάρα ντε Κολοτεπέκ, όπως δήλωσε ο Ελιοδόρο Ντίας, συντονιστής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της πολιτείας Οαχάκα.
Εικόνες που κατέγραψε δημοσιογράφος του Reuters δείχνουν δεκάδες νεκρές χελώνες, πολλές σε κατάσταση αποσύνθεσης, οι οποίες είχαν πιαστεί σε δίχτυα ψαράδων.
Οι χελώνες Ρίντλεϊ του Ειρηνικού, οι οποίες σύμφωνα με τις μεξικανικές Αρχές κινδυνεύουν με εξαφάνιση, φτάνουν περίπου τα 75 εκατοστά σε μήκος και ζυγίζουν περίπου 45 κιλά. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο φτάνουν σε διάφορες μεξικανικές πολιτείες κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού για να γεννήσουν τα αβγά τους.
Το Μεξικό, όπου ζουν έξι από τα επτά είδη θαλάσσιων χελωνών, διαθέτει μόνιμο πρόγραμμα για την προστασία τους, και προβλέπει την επιβολή ποινών σε όσους τις σκοτώνουν. Το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα αρμόδιου για την προστασία του περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση.
Νωρίτερα τον Αύγουστο οι αρχές του Μεξικού είχαν ανακοινώσει ότι ερευνούν τον θάνατο 113 θαλάσσιων χελωνών, μεταξύ των οποίων και 102 που ανήκαν στο είδος Ρίντλεϊ του Ειρηνικού.
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53
Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό - Αναζητούνται οι δράστες
12:43
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης και Ανδρουλάκης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά (pics)
12:33
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23