ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νέα Ζηλανδία: Περιφερειακό συμβούλιο εισηγήθηκε την απαγόρευση των... γατών

Νέα Ζηλανδία: Περιφερειακό συμβούλιο εισηγήθηκε την απαγόρευση των... γατών
Pixabay

Περιφερειακό συμβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, αποφάσισε να προτείνει την απαγόρευση τωνγατών, με στόχο να προστατευθούν τα ζώα της περιοχής.

Στην πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου συμπεριλαμβάνεται η στείρωση, το τσιπάρισμα και η καταγραφή των οικόσιτων γατών. Τονίζεται πως σε περίπτωση θανάτου του ήδη υπάρχοντος κατοικίδιου, οι ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν να αποκτήσουν άλλη γάτα, όπως αναφέρεται στη Guardian.

«Δεν μισούμε τις γάτες. Απλά, πρώτον, θα θέλαμε να δούμε υπεύθυνους ιδιοκτήτες και δεύτερον, το μέρος αυτό δεν είναι κατάλληλο για μια γάτα» αναφέρει ο John Colins, εκπρόσωπος του συμβουλίου.

Η υπεύθυνη για τη βιοασφάλεια, Ali Meade, τονίζει πως σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, η βελτίωση της ζωής των πτηνών και γενικότερα του περιβάλλοντος θα είναι τεράστια.

Οι όποιες αντιρρήσεις στην πρόταση, μπορούν να κατατεθούν ως τα τέλη του Οκτώβρη.

Οι αντιδράσεις

Με την συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι ευχαριστημένοι όλοι οι πολίτες.

Κάτοικος του χωριού Ομάουι, που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια, αναφέρει στο Otago Daily Times πως έχει σοκαριστεί με την πρόταση αυτή και θα υποβάλει αίτηση εναντίον της, αναφέροντας πως έχει τρεις γάτες σπίτι της.

«Εάν δεν μπορώ να έχω γάτα, δεν θα μπορώ και να ζήσω στο σπίτι μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ