Εξαφανίστηκαν από τη φύση οι μπλε παπαγάλοι της Βραζιλίας
Ο μακάο Spix είναι ένας μπλε παπαγάλος που ζει στη Βραζιλία και βρίσκεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Σύμφωνα με μελέτη του BirdLife International το όμορφο πτηνό δεν υπάρχει πλέον στην άγρια φύση.
Σύμφωνα με την μελέτη, η κύρια αιτία που το σπάνιο αυτό πουλί έχει εξαφανιστεί είναι η ανθρώπινη παρέμβαση και η αποψίλωση των δασών, όπου ζούσε ο παπαγάλος.
Το είδος αυτό είναι ένα από τα οκτώ που έχουν χαθεί από τη φύση.
Ο Stuart Butchart, επικεφαλής επιστήμονας του BirdLife International, δήλωσε ότι η νέα μελέτη έδειξε ότι μία κρίση εξαφάνισης είναι σε εξέλιξη σε μεγάλες ηπείρους, λόγω της καταστροφής των φυσικών οικοτόπων.
Πλέον, σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται συνολικά περισσότερα από 26.000 είδη σε όλο τον κόσμο με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως θα υπάρξουν μαζικές εξαφανίσεις.
Πάντως, μπορεί ο μακάο Spix να έχει εξαφανιστεί από τη φύση ωστόσο 60 με 80 παπαγάλοι του είδους αυτού βρίσκονται σε αιχμαλωσία.
Οδηγίες από τον ΕΦΕΤ για την ασφάλεια των τροφίμων στο πασχαλινό τραπέζι
06:00
Ξεκίνησε η μεγάλη έξοδος του Πάσχα - Έως και 40 ευρώ ακριβότερο το ταξίδι (vids)
05:00
Ακριβότερα πρόστιμα και ποινές για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
04:00
«Τρέχουν» οι αιτήσεις του Youth Pass - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00