ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πλάσμα βγαλμένο από το… «Alien» στα νερά της Αυστραλίας

Πλάσμα βγαλμένο από το… «Alien» στα νερά της Αυστραλίας
Facebook/Outback Boat Hire

«Πανικό» προκάλεσε ένα αλλόκοτο πλάσμα με χαρακτηριστικάεξωγήινου που βρέθηκε σε απομονωμένο ποτάμι της Αυστραλίας κοντά στο Εθνικό πάρκο Κακαντού.

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν την ταινίαAlien”. Είχε περίεργο κεφάλι αλλά το σώμα του έμοιαζε με χελιού και δεν κουνιόταν καν. Ήταν σαν σοκαρισμένο, σαν να μην ήθελε να γίνει αντιληπτό» αναφέρει στο ABC η κ. Hokin που ψάρεψε αυτό το… απόκοσμο θαλάσσιο πλάσμα.

Το ψάρι είχε μήκος σχεδόν 15 εκατοστά και δεν έχει μάτια, ενώ το χρώμα του είναι καφέ με μωβ - ροζ. Η ψαράς δήλωσε πως τόσο αυτή όσο και η παρέα της δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο: «Ήταν τέλειο. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει κάτι τέτοιο, κανείς από εμάς δεν το έχει ξαναδεί βασικά».

Το «μυστήριο» έλυσε τελικά ο ειδικός στην αναγνώριση ψαριών, Dr. Michael Hammer, ο οποίος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο ψάρι ανήκει στην οικογένεια Γωβιίδων.

«Δεν έχουν μάτια και ζουν τη ζωή τους κάτω από τη λάσπη. Είναι πολύ σπάνιο να τα παρατηρήσει άνθρωπος».

Ο ίδιος ανέφερε πως στην αρχή δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει με τίποτα και έκανε εικασίες περί ενός νέου είδους. Στη συνέχεια όμως προχώρησε σε ακτινογραφίες και κατάφερε να λύσει το… μυστήριο.

Τα συγκεκριμένα ψάρια δεν ξεπερνούν τα 50 εκατοστά σε μήκος, τα δόντια τους είναι μικρά και μοιάζουν με γυάλινα και ακόμη κι αν δαγκώσουν έναν άνθρωπο, δεν θα τον τραυματίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ