ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο «πράσινος χρυσός» του Μεξικού: Η εταιρεία που δημιούργησε αυτοκίνητα που κινούνται με χυμό κάκτου

Ο «πράσινος χρυσός» του Μεξικού: Η εταιρεία που δημιούργησε αυτοκίνητα που κινούνται με χυμό κάκτου
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα της εποχής, στο «φως» έρχονται λαμπρές ιδέες για να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί εταιρεία στο Μεξικό, η οποία δημιούργησε βιοκαύσιμο απόκάκτο του γένους Οπουντία!

Το φυτό, που περιγράφεται ως το «πράσινο χρυσό του Μεξικού» και ήδη αποτελεί κομμάτι της διατροφής των κατοίκων της χώρας, πολτοποιείται και ανακατεύεται με λίπασμα από την εταιρεία καθαρής ενέργειας, Nopalimex.

Στη συνέχεια, το μείγμα αυτό αφήνεται με στόχο να αποσυντεθεί, μία διαδικασία που παράγει μεθάνιο, όπως γράφει στο CNNi.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η Nopalimex χρησιμοποιεί σχεδόν οκτώ τόνους μεθανίου την ημέρα, ώστε να λειτουργήσει ένα μηχάνημα το οποίο παράγει ρεύμα για να καλυφθούν οι ανάγκες της παραγωγής.

Το 2015, η Nopalimex έγινε η πρώτη εταιρεία που χρησιμοποίησε κάκτο αντί για καύσιμο θέλοντας να βρει έναν εναλλακτικό τρόπο να κινούνται τα αυτοκίνητα, καθώς και να δημιουργήσει κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για το Μεξικό.

Η εταιρεία, μάλιστα, τονίζει πως το βιοκαύσιμο θα διατίθεται για 0.65 δολάρια ανά λίτρο, δηλαδή σχεδόν το 1/3 της τιμής της βενζίνης.

Mexico's 'green gold': The company powering cars with cactus juice

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ