ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τέλος ο «Γολγοθάς» για τρία υποσιτισμένα και άρρωστα λιοντάρια στην Αλβανία

Τέλος ο «Γολγοθάς» για τρία υποσιτισμένα και άρρωστα λιοντάρια στην Αλβανία
ΑP Photo

Τρία λιοντάρια που ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες σε ζωολογικό κήπο της Αλβανίας, μεταφέρονται στην Ολλανδία, με εντολή της αλβανικής κυβέρνησης που ζήτησε τη διάσωσή τους.

Οι Ζάκου, Λένσι και Μπόμπι θα μεταφερθούν, αρχικά, σε έναν ολλανδικό ζωολογικό και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια απελευθέρωσής τους στην άγρια φύση.

Όπως αναφέρει το Reuters σε δημοσίευμά του, η φωτογραφία του αδύναμου Λένσι είχε δημοσιευτεί στο πρωτοσέλιδο βρετανικής εφημερίδας. Η κατάστασή του ήταν αυτή που κινητοποίησε την αλβανική κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Ήταν υποσιτισμένος και το ένα από τα μάτια του ήταν μολυσμένο και κόκκινο.

Ο Λένσι είναι ο πατέρας των άλλων δύο λιονταριών και ζούσαν σε ζωολογικό της πόλης Φιέρι στα νότια της Αλβανίας. Κρατούνταν σε μικρά κλουβιά που δεν τα έβλεπε ο ήλιος και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Αν αναρρώσουν, όπως ελπίζουμε, ίσως μεταφερθούν στη Νότια Αφρική όπου υπάρχει ένα μεγάλο καταφύγιο», σημείωσε η Ioana Dungler, μέλος φιλοζωικής ομάδας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Blendi Klosi, χαρακτήρισε «ντροπιαστικές» τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα λιοντάρια, τα οποία διασώθηκαν πέρσι από τον ζωολογικό. Έκτοτε ο κήπος έχει κλείσει.

Αρχικά, τα ζώα μεταφέρθηκαν από το Φιέρι στα Τίρανα, αλλά ούτε εκεί υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για την ευτυχή διαβίωσή τους.

Η όραση του Λένσι έχει βελτιωθεί καθώς υποχώρησε η μόλυνση, όμως, εκτιμάται πως δεν θα θεραπευτεί ποτέ πλήρως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ