ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εκπληκτικές εικόνες: Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς για την άγρια φύση

Εκπληκτικές εικόνες: Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς για την άγρια φύση
CNNi / Yongqing Bao

Θα μπορούσε να είναι σκηνή κωμωδίας: μια μαρμότα στέκει παγωμένη από το φόβο, καθώς ξαφνικά εντοπίζει μια επιτιθέμενη αλεπού.

Η δραματική αυτή εικόνα που κατέγραψε με το φακό του ο Κινέζος φωτογράφος Γιονγκίνγκ Μπάο τον οδήγησε στο να κερδίσει το βραβείο του Καλύτερου Φωτογράφου Άγριας Ζωής της Χρονιάς, το οποίο του απένειμε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου.

Ο Μπάο επελέγη από μια μακρά λίστα νικητών σε διάφορες κατηγορίες, οι οποίοι κατόρθωσαν να καταγράψουν περίεργα στιγμιότυπα, στιγμές έντασης αλλά και ομορφιάς από το φυσικό κόσμο.

Η νικητήρια φωτογραφία του Μπάο είχε τραβηχτεί στις αρχές τις άνοιξης του 2019 στις χιονοσκεπείς πλαγιές του όρου Τσιλιάν της Κίνας.

Ο ίδιος παρατηρούσε για καιρό τη συμπεριφορά των δύο ζώων. Μία ώρα προτού τραβήξει την επίμαχη φωτογραφία, η μαρμότα είχε εντοπίσει την αλεπού και σήμανε συναγερμό στα υπόλοιπα μέλη της αγέλης της, ώστε να χωθούν κάτω από το έδαφος.

«Από φωτογραφικής άποψης, αυτή είναι απλά η τέλεια στιγμή», δήλωσε η Ροζ Κίντμαν Κοξ, επικεφαλής της κριτικής επιτροπής που απένειμε τα βραβεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ