ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φρανκφούρτη: Διαμαρτυρία της Greenpeace με μοτοανεμόπτερα στο κτήριο της ΕΚΤ

Φρανκφούρτη: Διαμαρτυρία της Greenpeace με μοτοανεμόπτερα στο κτήριο της ΕΚΤ
AP Photo / Michael Probst

Ακτιβιστές της Greenpeace προσγειώθηκαν με μοτοανεμόπτερα το πρωί της Τετάρτης στην οροφή του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη και ανάρτησαν πανό, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική δανείων της ΕΚΤ απέναντι σε βιομηχανίες που παράγουν υψηλές εκπομπές ρύπων, μολύνοντας το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι ακτιβιστές ανήρτησαν πανό στην ταράτσα του κτηρίου της ΕΚΤ, το οποίο έγραφε «Σταματήστε τη χρηματοδότηση των δολοφόνων του κλίματος».

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι με βάση μια πρόσφατη μελέτη, η ΕΚΤ παρέχει σε εταιρείες που παράγουν μεγάλες ποσότητες αερίων θερμοκηπίου καλύτερες αξιολογήσεις οικονομικής επισφάλειας, ενώ το ίδιο δεν ισχύει για τις λεγόμενες «πράσινες» εταιρείες.

Η περιβαλλοντική ομάδα κατηγορεί την Τράπεζα για «συστηματική υπονόμευση της προστασίας του κλίματος».

Από την πλευρά της, η ΕΚΤ mε αφορμή το περαστικό που συνέβη σήμερα στη Φρανκφούρτη, εκπρόσωπος της ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι δύο ακτιβιστές προσγειώθηκαν με μοτοανεμόπτερα στην οροφή ενός από τα κτίρια της ΕΚΤ και ξετύλιξαν ένα πανό. Η αστυνομία είναι ενημερωμένη και επί τόπου.

«Η κύρια προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των εμπλεκόμενων ατόμων. Σύμφωνα με τον ίδιο η κλιματική αλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτόν τον αιώνα. Η ΕΚΤ συμβάλλει στην ανταπόκριση εντός της εντολής της ως κεντρικής τράπεζας, ενεργώντας παράλληλα με τους υπευθύνους για την πολιτική για το κλίμα Η ΕΚΤ προβαίνει σε επισκόπηση της στρατηγικής της, η οποία περιλαμβάνει μια εις βάθος ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης σε όλους τους τομείς πολιτικής της ΕΚΤ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τράπεζας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ