ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την κλιματική αλλαγή και όχι την πανδημία, αξιολογούν οι νέοι ως σοβαρότερο πρόβλημα

Την κλιματική αλλαγή και όχι την πανδημία, αξιολογούν οι νέοι ως σοβαρότερο πρόβλημα

Σχεδόν οι μισοί συμμετέχοντες σε μεγάλη έρευνα του Ευρωπαϊκού Γραφείο Περιβάλλοντος, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μεταξύ των πιο σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Στη δεύτερη θέση των απαντήσεων βρίσκεται η περιβαλλοντική υποβάθμιση και στην τρίτη «ισοβαθμούν» η διασπορά μολυσματικών ασθενειών και η φτώχεια. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ περισσότερων από 22.000 ανθρώπων σε 23 ευρωπαϊκές χώρες και δείχνει ξεκάθαρα πως πρόσφατα κινήματα νέων, όπως οι «Παρασκευές για το Μέλλον», δεν ήταν περιθωριακά αλλά εκπροσωπούν τη νεολαία.

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος (EEB), ένα δίκτυο πράσινων ομάδων που ζήτησε την έρευνα, ανακοίνωσε πως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι νέοι βλέπουν ξεκάθαρα τις μακροπρόθεσμες παγκόσμιες προκλήσεις.

«Σε μια περίοδο που ο κόσμος βρίσκεται εν μέσω πανδημίας και μιας ακόλουθης κοινωνιοοικονομικής κρίσης, είναι αξιοσημείωτο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΕΒ Χάλνετ Ντιάμπ.

«Η δημοσκόπηση αυτή επιβεβαιώνει ότι τα κινήματα των νέων για το κλίμα, όπως οι Παρασκευές για το Μέλλον, δεν ήταν περιθωριακά κινήματα αλλά εκπροσωπούν τη νεολαία (…) Πολιτικοί και όσοι διαμορφώνουν πολιτική θα πρέπει να ακούσουν τις φωνές τους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ