ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Κάθε βαθμός μετράει, κάθε δέντρο μετράει»: Για ποιους λόγους αυτό πρέπει να γίνει το μότο μας

«Κάθε βαθμός μετράει, κάθε δέντρο μετράει»: Για ποιους λόγους αυτό πρέπει να γίνει το μότο μας

Οι βαθμοί θερμοκρασίας επηρεάζουν το ανθρακικό αποτύπωμα του πλυσίματος των ρούχων, ενώ κάθε δέντρο συμβάλλει στην καθαρότερη ατμόσφαιρα στις πόλεις μας.

Υπήρχε, ίσως μια εποχή, που ο πολίτης ένιωθε αδύναμος. Δεν είχε στα χέρια του τη δύναμη να αλλάξει τον ρου του κόσμου, δεν είχε το υπόβαθρο να αναζητήσει δρόμους για να κάνει πραγματικότητα την αλλαγή κι ενδιαφερόταν, πρωτίστως, για το σήμερα, το «τώρα», το δικό του και της οικογένειάς του.

Αυτή η εποχή και αυτή η νοοτροπία ανήκουν στο παρελθόν. Ο σύγχρονος πολίτης, είναι πολίτης του κόσμου, ενημερώνεται, εκπαιδεύεται, μαθαίνει και προχωρά για να αλλάξει όχι μόνο το δικό του μέλλον, μα το αύριο ολόκληρου του πλανήτη. Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό σήμερα είναι πάρα πολλοί και βαθιά κοινωνικοί, ενώ σχετίζονται κυρίως με την πρόοδο σε τομείς όπως η τεχνολογία, που επέφερε άμεση πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Το σημαντικό όμως είναι το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα είναι πως ο σύγχρονος πολίτης κάνει πράξη ό,τι κρίνει πως χρειάζεται να κάνει για να αλλάξει το μέλλον. Διότι, γνωρίζει πλέον πολύ καλά, ότι η αλλαγή ξεκινάει πρωτίστως από εμάς τους ίδιους.

Αλλάζουμε συνήθειες, σώζουμε τον πλανήτη

Εδώ και δεκαετίες, πλέον, η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για τις συνέπειες της αλόγιστης ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη και ειδικά την ατμόσφαιρα της Γης. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι αλλαγές που επιφέρει στο περιβάλλον, είναι πρόβλημα όλης της ανθρωπότητας – γι’ αυτό και είναι πρόβλημα κάθε πολίτη ξεχωριστά. Και κάθε πολίτης, κάθε σύγχρονος άνθρωπος που ζει εντός κοινωνίας γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως πλέον, η αλλαγή, είναι στο χέρι του: Μόνο αλλάζοντας ο ίδιος συνήθειες, θα ξεκινήσει το «κύμα» που απαιτείται για να αλλάξει ολόκληρο το οικοδόμημα, να αλλάξουν τα θεμέλια εκ βάθρων και να έρθει το αποτέλεσμα που όλοι επιδιώκουν, για το κοινό μας καλό: Τη σωτηρία του πλανήτη.

Νέες συνήθειες που σηματοδοτούνται από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα καθενός από εμάς, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το πλύσιμο στο πλυντήριο ρούχων: Χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία του νερού, μειώνουμε δραστικά το ανθρακικό αποτύπωμα της διαδικασίας. Όπως προκύπτει από διάφορες μετρήσεις και την απλοποιημένη ανάλυση LCA έρευνας, βασισμένης σε ευρωπαϊκούς μέσους όρους, στην Ευρώπη, έως και 60% του αποτυπώματος άνθρακα από το πλύσιμο των ρούχων προέρχεται από τη θέρμανση του νερού. Επομένως, όταν ρυθμίζουμε το πλυντήριο να πλένει τα ρούχα μας σε χαμηλή θερμοκρασία, τόσο μικρότερη είναι η επίδραση στο περιβάλλον.

Τι μας εμποδίζει λοιπόν να πλένουμε τα ρούχα μας στους 30°C; Η πεποίθηση που είχαμε έως τώρα, πως τα ρούχα δεν καθαρίζουν σε κρύο νερό. Αυτό ακριβώς έρχεται να ανατρέψει η νέα καινοτομία που ενσωματώνουν οι κάψουλες Ariel Allin1 PODS, που έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η δράση τους να είναι άψογη και σε κρύο νερό και επομένως να ενθαρρύνουν τα προγράμματα πλύσης σε χαμηλότερες θερμοκρασίες – γιατί, κάθε βαθμός, μετράει.

Κάθε βαθμός μετράει, κάθε δέντρο μετράει

Ένα προϊόν που μας διασφαλίζει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε: Πως από τη μία μειώνουμε το ενεργειακό αποτύπωμα, από την άλλη έχουμε ρούχα καθαρά, όπως πάντα, με την εγγύηση του Ariel. Ταυτόχρονα, όμως και εν μέσω αυτής της συγκυρίας, το Ariel από την P&G, αξιολογεί την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος ως πρωτεύουσας σημασίας και προωθεί τη δράση του ακόμα περισσότερο, ενώνοντας δυνάμεις με τα ΑΒ Βασιλόπουλος: Έως το τέλος του έτους, με κάθε αγορά συσκευασίας Ariel Allin1 PODS αποκλειστικά από τα ΑΒ Βασιλόπουλος, κάνουμε δωρεά στην Οργάνωση ΓΗ, για να πραγματοποιήσει δεντροφυτεύσεις στις πόλεις μας. Πρόκειται για στοχευμένες δράσεις, εντός των αστικών ιστών διάφορων ελληνικών πόλεων, που θα δημιουργήσουν πνεύμονες πρασίνου και θα τις αναβαθμίσουν βιοκλιματικά.

Αξίζει να γνωρίζουμε ότι κάθε δέντρο μπορεί να απορροφήσει 22kg CO2 /έτος και να δημιουργήσει 117kg καθαρού οξυγόνου, γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα, στο να έχουμε καθαρότερη ατμόσφαιρα – γιατί κάθε δέντρο, μετράει.

Για την αυριανή κοινωνία, για το μέλλον του πλανήτη μας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναστροφή των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, οι πολίτες αναλαμβάνουν δράση εδώ και τώρα. Αλλάζουν οι ίδιοι μικρές συνήθειες στην καθημερινότητά τους, για να αλλάξουν γενικά τη συνολική εικόνα. Αλλάζουν σήμερα και αναγνωρίζουν τι και γιατί «μετράει». Γνωρίζουν πως με τις κάψουλες Ariel Allin1 PODS, «κάθε βαθμός μετράει, κάθε δέντρο μετράει» - κι αυτό είναι το μότο μας, σήμερα και για το μέλλον!