ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανησυχία στη Λήμνο: Γέμισαν φυτοπλαγκτόν οι ακτές - Ερευνάται σύνδεση με τη βλέννα του Μαρμαρά

Ανησυχία στη Λήμνο: Γέμισαν φυτοπλαγκτόν οι ακτές - Ερευνάται σύνδεση με τη βλέννα του Μαρμαρά
limnosfm100.gr

Ανησυχία έχει προκληθεί στη Λήμνο καθώς οι ακτές έχουν γεμίσει φυτοπλαγκτόν, στο βορειοανατολικό τμήμα ενώ γίνονται έλεγχοι για το εάν σχετίζεται με τη βλέννα στις ακτές του Μαρμαρά.

Λουόμενοι παρατήρησαν το φαινόμενο στην παραλία του Ρωμέικου Γιαλού, του Θάνους, του Αγίου Σώζοντα και αλλού.

Ο Δήμος παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού.

limnosfm100.gr

«Δεν θα έλεγα ότι η έκτασή του είναι μεγάλη για αυτό και έγκαιρα θα λάβουμε τα όποια μέτρα χρειάζονται. Όπως με έχουν ενημερώσει μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαλυθεί. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε και τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται ο αν πρόκειται για την ίδια ουσία με αυτή στη θάλασσα του Μαρμαρά και εάν είναι βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό».

Διευθύντρια Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ στο CNN Greece: Πόσο επηρεάζει την Ελλάδα η βλέννα στον Μαρμαρά;

Η βλέννα πάντως φαίνεται πως δεν επηρέασε μόνο τη Θάλασσα του Μαρμαρά αλλά και ακτές στο βόρειο Αιγαίο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Λιμενάρχης Λήμνου, Αρβανίτης Γιώργος, τόνισε ότι το φαινόμενο εμφανίζεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή στις παραλίες της Λήμνου. Με την αύξηση δε, της θερμοκρασίας το φαινόμενο εμφανίζεται πιο έντονα.

Σημείωσε δε, ότι οι αλιείς είχαν παρατηρήσει την εμφάνισή του πριν από τρεις μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ