ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε ακτιβιστές περιβάλλοντος: Εστιάστε στην μόλυνση

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ σε ακτιβιστές περιβάλλοντος: Εστιάστε στην μόλυνση
AP Photo/Lisa Leutner

Μήνυμα στους ακτιβιστές για το περιβάλλον έστειλε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ προτρέποντάς τους να δώσουν ένα εστιασμένο και ελπιδοφόρο μήνυμα κατά της μόλυνσης και να μην «θέτουν σε συναγερμό τον κόσμο». 

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια και αστέρας του Χόλιγουντ έδωσε ομιλία κατά τη διάρκεια του Αυστριακού Παγκόσμιου Φόρουμ.

Το ζήτημα στο οποίο επικεντρώθηκε είναι τα μηνύματα που λαμβάνει ο κόσμος από τους περιβαλλοντολόγους και στήριξε πως πολλοί είναι «κολλημένοι στην απόγνωση και τη σύγχυση».

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις ταινίες του Εξολοθρευτή στις οποίες πρωταγωνιστούσε. Όπως είπε «οι ταινίες αυτές απεικόνιζαν ένα τρομακτικό, δυστοπικό κόσμο αλλά επικεντρωνόντουσαν στην ανθρώπινη βούληση και την ελπίδα».

«Κανείς δεν θα επένδυε τεράστια ποσά σε μια ταινία που δεν θα είχε την ελπίδα. Συχνά ωστόσο ακούω περιβαλλοντολόγους να μιλούν για την υπαρξιακή απειλή της κλιματικής αλλαγής, ότι πρόκειται να εξαλειφτούμε. Έχει αναρωτηθεί κανείς ότι ο κόσμος μπορεί να μπερδεύεται και να αποσυντονίζεται; Η ταινία αυτή δεν έχει στόρι, μόνο διαρκή συναγερμό».

Μετά την αποχωρήσή του από την πολιτική, ο Σβαρτσενέγκερ αφιερώθηκε μεταξύ άλλων στα περιβαλλοντολογικά ζητήματα.

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Γκρέτα Τούνμπεργκ στέλνοντας για ακόμη μια φορά στους ηγέτες του κόσμου του οποίους κατηγόρησε για τη στάση τους.

«Προσποιήστε ότι αλλάζετε και ακούτε τους νέους ενώ συνεχίζετε τα κάνετε ακριβώς τα ίδια», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ