SPONSORED ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δύο επιπλέον γειτονιές «πρασινίζουν» με τη δημιουργία πάρκων τσέπης σε Πετρούπολη και Ασπρόπυργο

Δύο επιπλέον γειτονιές «πρασινίζουν» με τη δημιουργία πάρκων τσέπης σε Πετρούπολη και Ασπρόπυργο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» η P&G μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει 5 πάρκα τσέπης, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη.

Οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από πηγές οξυγόνου όπως δέντρα και φυτά, περισσότερο από ποτέ. Η P&G, σταθερή στη δέσμευσή της να συμβάλλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων πόλεων, συνεχίζει σε συνεργασία με την Οργάνωση ΓΗ και τοπικούς φορείς να δημιουργεί μικρές οάσεις πρασίνου και σημεία συνάντησης για μικρούς και μεγάλους, παραδίδοντας δύο νέα πάρκα τσέπης στους κατοίκους της Πετρούπολης και του Ασπροπύργου.

Μέσα σε 6 μήνες έχουν δημιουργηθεί πέντε νέα πάρκα τσέπης, δίνοντας πνοή στις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων.

Το πάρκο τσέπης στο Παγκράτι, έκτασης 750 τ.μ., ήταν η αρχή. Σειρά πήραν το πάρκο τσέπης στο Μεταξουργείο, έκτασης 300 τ.μ. και το πάρκο τσέπης στα Σεπόλια. Σήμερα, η P&G με τη δύναμη των προϊόντων της όπως Fairy, Ariel και Pampers, συνεχίζει το όραμά της για ένα πιο βιώσιμο αύριο, με την παράδοση δυο νέων πάρκων τσέπης, στην Πετρούπολη και τον Ασπρόπυργο.

Το πάρκο τσέπης στην Πετρούπολη, έκτασης 1060 τ.μ., βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελαιών και Μακεδονίας. Στο πάρκο φυτεύτηκαν περισσότερα από 1.850 φυτά, μεταξύ των οποίων, αρωματικά, αγρωστώδη, αναρριχητικά, εδαφοκαλυπτικά, μεγάλοι θάμνοι και δέντρα. Ειδικά για τους μικρούς φίλους του πάρκου στην Πετρούπολη, με τη συμβολή των Pampers, δημιουργήθηκαν και χώροι παιχνιδιού για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης, δημιουργικής απασχόλησης και χαράς!

Το πάρκο τσέπης στον Ασπρόπυργο, έκτασης 350 τ.μ., βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Καλύφθηκε με περισσότερα από 770 φυτά και δέντρα, ενώ το φυτικό υλικό αποτελείται κυρίως από αρωματικά φυτά και μεγάλους θάμνους.

Η κατασκευή όλων των πάρκων τσέπης γίνεται με γνώμονα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρας ανάπτυξης. Μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί πάνω από 3.500 φυτά και δέντρα. Επιπλέον, προστέθηκε αστικός εξοπλισμός, όπως αυτόνομα βολταϊκά συστήματα φωτισμού, κάδοι, βρύσες και παγκάκια δίνοντας νέα πνοή στις γειτονιές.

Τα πάρκα τσέπης είναι μοναδικές ευκαιρίες αξιοποίησης ανεκμετάλλευτων και εγκαταλελειμμένων χώρων. Δίνουν πνοή στα πυκνό-κατοικημένα αστικά κέντρα και συμβάλλουν παράλληλα στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας στις πόλεις και της ποιότητας ζωής όλων μας.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό videο παρακάτω

Περισσότερες πληροφορίες στο www.epithimies.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ