ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

HENKEL Hellas: Δεσμευόμαστε για έναν κόσμο πιο καθαρό ενώνοντας τις δυνάμεις μας για καλό

HENKEL Hellas: Δεσμευόμαστε για έναν κόσμο πιο καθαρό ενώνοντας τις δυνάμεις μας για καλό

Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι της HENKEL για το άμεσο μέλλον, όπως επισήμανε η κ. Μαίρη Βαλσαμά, Γενική Διευθύντρια του Τομέα Απορρυπαντικών & Καθαριστικών για τη Henkel Ελλάδος & Κύπρου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Act for Earth του CNN Greece και τη δημοσιογράφο Σοφία Μαυραντζά.

«Πρώτον, να γίνουμε μία κλιματικά θετική εταιρεία, να αξιοποιήσουμε το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας και να ενισχύσουμε το θετικό μας αποτύπωμα στην κοινωνία», ανέφερε σχετικά η κ. Βαλσαμά, που τόνισε χαρακτηριστικά πως «η αειφορία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της HENKEL, που βρίσκεται στο DNA της από τον προηγούμενο αιώνα».

Η κ. Βαλσαμά ανέπτυξε το πλάνο της εταιρείας για την αειφορία, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα που έχει ήδη καταγράψει, αλλά και τις δράσεις στις οποίες στοχεύει η εταιρεία, ειδικά σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, μίλησε για τη στρατηγική της HENKEL, που βασίζεται σε δύο κύριους πυλώνες, τα προϊόντα της και την κυκλική οικονομία αλλά και για τη συμπεριφορά των Ελλήνων καταναλωτών, που όπως τόνισε, πλέον απαιτούν από την πολιτεία και τις εταιρείες φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις.

Παράλληλα, η κ. Βαλσαμά, ανέπτυξε το τοπικό πρόγραμμα αειφορίας «Για καλό», που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την εκπαίδευση. «Με οδηγό τη ναυαρχίδα της εταιρείας, τη μάρκα DIXAN, εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αειφορίας ‘DIXAN, καθάρισε σε βάθος’ υποστηρίζοντας τον καθαρισμό των θαλασσών και των ακτών από κάθε είδους απορρίμματα», ανέφερε η ίδια εξηγώντας πως ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 30 υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί. «Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι ότι γίνεται διαλογή απορριμμάτων και τα πλαστικά απορρίμματα μετατρέπονται σε χρήσιμα αντικείμενα που μπορούν να επιστραφούν στην τοπική κοινωνία», πρόσθεσε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Μαίρης Βαλσαμά, Γενικής Διευθύντριας του Τομέα Απορρυπαντικών & Καθαριστικών Henkel Ελλάδας & Κύπρου: