ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τριπλασιάστηκαν οι ταξινομήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 11μηνο του 2021

Τριπλασιάστηκαν οι ταξινομήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 11μηνο του 2021

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που ταξινομήθηκαν κατά τους 11 πρώτους μήνες του 2021, τριπλασιάστηκαν σε σχέση με ολόκληρο το 2020, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο digital meet up του Act for Earth στο CNN Greece. 

Ο κύριος Παπαδόπουλος σχολίασε πως οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα της ηλεκτροκίνησης, χαρακτηρίζοντας «σημαντική» την ανταπόκρσή του. Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως:

«Σε 11 μήνες του 2021, προσεγγίζουμε τον τριπλάσιο αριθμό ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε σχέση με το 2020, δηλαδή έχουν ταξινομηθεί τριπλάσια οχήματα, ήδη».

Παράλληλα, επισήμανε πως το υπουργείο Μεταφορών επεξεργάζεται σχέδιο για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, με επισταμένη εργασία ως προς το πλαίσιο της τεχνικής υποστήριξης των οχημάτων αυτών, τόσο με διευκολύνσης φόρτισης, όσο και με εξειδικευμένους μηχανικούς που θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, γεγονός που ανοίγει και μια «νέα επαγγελματική ειδίκευση με ευκαιρίες απασχόλησης», όπως τόνισε ο ίδιος.

«Η σημερινή κυβέρνηση έχει ως στόχο το πρόγραμμα να προχωρήσει και οι δήμοι και οι περιφέρειες μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα που θα το ενισχύσουν», ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός.

Παράλληλα, μιλώντας στο digital meet up του Act for Earth, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του στόλου των οχημάτων στη χώρα μας, καθώς «η Ελλάδα έχει απομείνει με παλιάς τεχνολογίας οχήματα, με επιπτώσεις και στην οδική ασφάλεια», λόγω και της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ο τομέας των μεταφορών πρέπει να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος στη διαδικασία της πράσινης μετάβασης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε, προσθέτοντας πως «είναι και δεύσμευση της Ελλάδας, αλλά και δική μας απόφαση και πρωτοβουλία να ανανεώσουμε τον στόλο με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας».

Στο 52:00 η παρέμβαση του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ