ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενεργειακές κοινότητες: Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου ενώνει τις δυνάμεις του με το ΕΜΠ

Ενεργειακές κοινότητες: Ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου ενώνει τις δυνάμεις του με το ΕΜΠ
Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ Χάρη Δούκα και τους συνεργάτες του, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο καταστατικού και η ολοκληρωμένη μεθοδολογία για την ενεργειακή κοινότητα, η οποία σχεδιάζεται να αναπτυχθεί από τον δήμο. Pixabay

Ένα σημαντικό σχέδιο στον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου οδεύει προς την υλοποίησή του, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εργαστήριο Συστημάτων Αποφάσεων και Διοίκησης.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή καθηγητή του ΕΜΠ Χάρη Δούκα και τους συνεργάτες του, όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο καταστατικού και η ολοκληρωμένη μεθοδολογία για την ενεργειακή κοινότητα, η οποία σχεδιάζεται να αναπτυχθεί από τον δήμο.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, καθώς και η εγκατάσταση ψηφιακής πλατφόρμας για τη διαχείριση των ενεργειακών καταναλώσεων κτιριακών εγκαταστάσεων του δήμου, κάτι που θα καταστήσει εφικτό τον ενεργειακό συμψηφισμό.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου και το ΕΜΠ θα προχωρήσουν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη δράσεων καινοτομίας και υψηλής κοινωνικής προστιθέμενης αξίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ