ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: Εγκαταλελειμμένο οικόπεδο μεταμορφώθηκε στο πρώτο «πάρκο τσέπης»

Θεσσαλονίκη: Εγκαταλελειμμένο οικόπεδο μεταμορφώθηκε στο πρώτο «πάρκο τσέπης»
Το «πάρκο τσέπης» εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του δήμου Θεσσαλονίκης για εκτεταμένες αναπλάσεις στις γειτονιές

Ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη μεταμορφώθηκε στο πρώτο «πάρκο τσεπης» όπως ονομάστηκε, σε χώρο δηλαδή πρασίνου και αναψυχής και αποδόθηκε στους δημότες.

Πρόκειται για χώρο που βρισκόταν επί της οδού Χαλκιδικής 66, στην περιοχή της Ε' δημοτικής κοινότητας.

Στο πάρκο βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε πως «παραδίδουμε μία όαση σε μια γειτονιά επιβαρυμένη», θυμίζοντας ότι ο χώρος βρίσκεται σε μια περιοχή, όπου ο κεντρικός δήμος υλοποιεί σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός του για εκτεταμένες αναπλάσεις στις γειτονιές.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το «πάρκο τσέπης» θα αγκαλιαστεί από τους κατοίκους και σημείωσε πως «είναι στο χέρι καθενός από εμάς να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο φιλική».

Το πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, τοποθετήθηκαν περίπου 350 θάμνοι και δέντρα, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι είτε φυσικά, είτε ανακυκλώσιμα.

Επίσης, μπήκαν αυτόνομα φωτοβολταϊκά φώτα, έξυπνο σύστημα ποτίσματος, φωλιές πουλιών, όπως και ταΐστρες και ποτίστρες ζώων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ