ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Γαλλία: «Συναγερμός» μετά τη ραγδαία μείωση των αποθεμάτων νερού

Γαλλία: «Συναγερμός» μετά τη ραγδαία μείωση των αποθεμάτων νερού
Τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί σε σημείο τέτοιο που πρέπει να ληφθούν μέτρα από το Μάρτιο για να μη δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα AP Photo/Jean-Francois Badias

Έχοντας συμπληρώσει 32 ημέρες χωρίς βροχή, η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη περίοδο χειμερινής ανομβρίας από το 1959, με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει να σημειώνονται σοβαρά προβλήματα ξηρασίας.

Την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού φαίνεται να έχουν προκαλέσει οι περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, με τον υπουργό Οικολογικής Μετάβασης Κριστιάν Μπεσού να δηλώνει «η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού», ο οποίος πρόκειται να συγκαλέσει την Πέμπτη (23/2), σύσκεψη των περιφερειαρχών και των αρμοδίων για την υδροδότηση παραγόντων.

Μετά την περσινή δίμηνη καλοκαιρινή περίοδο ξηρασίας τα αποθέματα νερού έχουν μειωθεί σημαντικά, σε σημείο τέτοιο όπου σε ορισμένες περιοχές θα πρέπει να ληφθούν μέτρα από τον Μάρτιο ούτως ώστε να μην δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα κατά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Παράλληλα, ο υπουργός προειδοποίησε τους Γάλλους που διαθέτουν πισίνες ότι θα πρέπει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ