ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαμαρτυρία της «Extinction Rebellion» δίπλα στη «Νυχτερινή περίπολο» του Ρέμπραντ

Διαμαρτυρία της «Extinction Rebellion» δίπλα στη «Νυχτερινή περίπολο» του Ρέμπραντ
Δύο διαδηλωτές, που φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα για το κλίμα, ύψωσαν αντίγραφο του διάσημου πίνακα, στο οποίο απεικονίζεται η νυχτερινή περίπολος να βυθίζεται στο νερό AP Photo/Peter Dejong

Δέκα νέα παιδιά ηλικίας 15 έως 22 ετών, που ανήκουν στην ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα «Extinction Rebellion», πραγματοποίησε μια συμβολική διαμαρτυρία για το λιώσιμο των πάγων, δίπλα στον πίνακα «Νυχτερινή περίπολος» που εκτίθεται στο μουσείο «Rijksmuseum» της Ολλανδίας.

Δύο διαδηλωτές, που φορούσαν μπλουζάκια με συνθήματα για το κλίμα, ύψωσαν αντίγραφο του διάσημου πίνακα, στο οποίο απεικονίζεται η νυχτερινή περίπολος να βυθίζεται στο νερό, προκειμένου να αναπαραστήσουν το σύνθημά τους «Δεν υπάρχει τέχνη σε έναν πλημμυρισμένο πλανήτη».

Το μουσείο δεν έκανε κάποια σχετική δήλωση για το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι, οι ακτιβιστικές δράσεις που έχουν σκοπό να επισημάνουν τους κινδύνους που ενέχει η περιβαλλοντική κρίση, γίνονται ολοένα και πιο συχνές. Μόλις χθες, το Σάββατο (4/3) ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βερολίνο, έριξαν μαύρο υγρό στο μνημείο όπου είναι χαραγμένα τα άρθρα του Συντάγματος, κοντά στο κτήριο της Μπούντεσταγκ, της Κάτω Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ