ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Απεγκλωβίστηκε θηλυκή αρκούδα ενάμισι έτους στην περιοχή των Πρεσπών

Απεγκλωβίστηκε θηλυκή αρκούδα ενάμισι έτους στην περιοχή των Πρεσπών
Μία μικρή αρκούδα στην περιοχή «Σλάτινα» στο χωριό Λαιμός του Δήμου Πρεσπών Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στον απεγκλωβισμό θηλυκής αρκούδας, ηλικίας ενάμισι έως δύο ετών και βάρους περίπου 45 κιλών, προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (2/4) το προσωπικό της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της διεύθυνσης δασών Φλώρινας, η οποία είχε παγιδευτεί σε συρμάτινη θηλιά δίπλα σε ένα χωράφι, στην περιοχή «Σλάτινα» στο χωριό Λαιμός του Δήμου Πρεσπών.

Ειδικότερα, για τον εγκλωβισμό του άγριου ζώου η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ενημερώθηκε από την Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας.

Στο σημείο κατέφθασαν, στελέχη του Δασαρχείου Φλώρινας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ και απεγκλώβισαν το ζώο, αφού πρώτα το αναισθητοποίησαν.

Η μικρή αρκούδα δεν τραυματίστηκε και για το λόγο αυτό εκτιμήθηκε ότι δε χρήζει περίθαλψης. Επανάκτησε τις αισθήσεις του και απελευθερώθηκε, ενώ στην περιοχή εμφανίστηκε και η μητέρα του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ