ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σπατάλη φαγητού: Στα σκουπίδια το 17% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων (infographic)

Σπατάλη φαγητού: Στα σκουπίδια το 17% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων (infographic)

Η καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων (food waste) είναι ένας κρίσιμος τομέας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, την εξοικονόμηση χρημάτων και τη σταδιακή μετάβαση σε περισσότερο βιώσιμα διατροφικά συστήματα.

Υπολογίζεται διεθνώς πως το 17% της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, τελικά καταλήγει στα σκουπίδια. Όσο κι αν η εντύπωση που δημιουργείται είναι πως στις πλούσιες χώρες του κόσμου, ο υπερκαταναλωτισμός οδηγεί σε σπατάλες, είναι ενδιαφέρον να δούμε πως αυτή είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος.

Στις χώρες του Αναπτυσσόμενου Κόσμου καταγράφονται πολύ υψηλά σπατάλης τροφίμων, κυρίως λόγω έλλειψης υποδομών. Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποφέρει από την πείνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ