ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αποκαλυπτικές εικόνες: Η λίμνη Κάρλα επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Αποκαλυπτικές εικόνες: Η λίμνη Κάρλα επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Πλημμυρισμένα τα χωράφια γύρω από τη λίμνη Κάρλα

EUROKINISSI

Επτά μήνες μετά την κακοκαιρία «Daniel» που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, η στάθμη της λίμνης Κάρλα δεν έχει επανέρθει σε φυσιολογικά επίπεδα και τα χωράφια της γύρω περιοχής εξακολουθούν να είναι «βυθμισμένα» στη λάσπη.

Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός αποτυπώνουν την σημερινή κατάσταση στην περιοχή.

Το meteo/ Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών είχε δώσει στη δημοσιότητα δορυφορικά δεδομένα από το πριν και το μετά της κακοκαιρίας στην περιοχή, παρουσιάζοντας την εξέλιξη των πλημμυρισμένων εκτάσεων στην λίμνη Κάρλα.

Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 6 Σεπτέμβρη του 2023 στην περιοχή καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού και των παραποτάμων του, φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων δύο ημέρες μετά, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους στις 16 Σεπτεμβρίου, καταλαμβάνοντας μια περιοχή περίπου 190.000 στρεμμάτων, με τη λίμνη Κάρλα, μάλιστα, να ξεπερνά την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, τον Αύγουστο του 2023 ανερχόταν περίπου στα 35.700 στρέμματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ