ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική δενδροφύτευση από μαθητές του αρμενικού σχολείου στο Σέιχ Σου

Θεσσαλονίκη: Συμβολική δενδροφύτευση από μαθητές του αρμενικού σχολείου στο Σέιχ Σου

Δενδροφύτευση στο Σέιχ Σου

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του αρμενικού σχολείου φύτεψαν περίπου 400 πεύκα και κυπαρίσσια στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.

Οι περίπου 60 μαθητές επέλεξαν με τη συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση, να τιμήσουν την Ημέρα Μνήμης για την Αρμενική Γενοκτονία.

«Για να θυμόμαστε τη γενοκτονία των Αρμενίων και για να βοηθήσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα, αλλά και της Θεσσαλονίκης όπου ζούμε και οι κάτοικοι υποδέχθηκαν και φρόντισαν τους Αρμένιους που σώθηκαν από τη γενοκτονία, σήμερα φυτεύουμε μαζί με τα παιδιά δέντρα στο Σέιχ Σου. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά συμμετέχουν καθώς αισθάνονται περήφανα που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος», υπογράμμισε η δασκάλα στο Αρμενικό σχολείο Χριστίνα Ακομπιάν.

«Οι μαθητές του Αρμένικου σχολείου συνδέουν τις ανάγκες αυτές, με την τιμητική αναφορά στη μνήμη της αρμενικής γενοκτονίας. Ελπίζουμε να τους μιμηθούν και άλλα σχολεία» δήλωσε δημοτικός σύμβουλος «Οικολογία-Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο κ. Τρεμόπουλος, διευκρίνισε επίσης πως επέλεξαν να φυτέψουν πεύκα και κυπαρίσσια, διότι «αυτή την εποχή στο τέλος της φυτευτικής περιόδου, δεν μπορούμε να φυτέψουμε πλατύφυλλα όπως γίνεται σε άλλες δεντροφυτεύσεις, καθώς βγάζουν οφθαλμούς (μπουμπούκια)».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ