Θλιβερές εικόνες με νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου – Τι έχει συμβεί

Ο ποταμός Έβρος
EUROKINISSIΔεκάδες νεκρά ψάρια εντόπισαν τα τελευταία 24ωρα οι ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Αιτία είναι η εισχώρηση θαλασσινού νερού στον ποταμό που έχει ως αποτέλεσμα να πεθαίνουν από την αρμύρα τα ψάρια του γλυκού νερού που ζουν στον Έβρο.

Νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου
pameevroΟ Χρήστος Πασχαλάκης, μέλος του ΔΣ του συλλόγου των αλιέων «Αινήσιο Δέλτα», τόνισε πως το φαινόμενο οφείλεται στη διάλυση φράγματος που προστάτευε το γλυκό νερό του Έβρου. Όπως είπε το φράγμα γκρεμίστηκε διότι εκτιμήθηκε πως προκαλούσε πλημμύρες σε κοντινά χωριά.
«Φωνάζουμε εδώ και καιρό οι άνθρωποι του Δέλτα ότι πρέπει να γίνουν έργα», «η θάλασσα έχει φτάσει ίσως και 15 με 20 χιλιόμετρα πάνω στον ποταμό και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε», τόνισε ο κ. Πασχαλάκης στο Action24.

Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Στο μικροσκόπιο ο ιατρικός φάκελος του πιλότου
12:18
Οι ΗΠΑ πιέζουν με δασμούς - Η ΕΕ αναζητά εναλλακτικές σε άλλα κράτη
12:11
Μαρινάκης για καταγγελίες ΠΑΣΟΚ περί απευθείας αναθέσεων: «Κλεφτοπόπολεμος και λαθροχειρία» (vid)
12:11
Η Star Alliance βραβεύτηκε ως η Καλύτερη Αεροπορική Συμμαχία στον Κόσμο στα Skytrax Awards 2025
12:00