«Μικροί δασοφύλακες εν δράσει»: Ένα ταξίδι των μαθητών στο Φαράγγι της Αγάλης
Το δάσος της Στενής στους πρόποδες του όρους της Δίρφυς δίπλα από το οποίο είναι το φαράγγι της Αγάλης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣΤο μονοπάτι του Φαραγγιού της Αγάλης έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν οι μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Διρφυών- Μεσσαπίων μέσα από το πρόγραμμα «Μικροί δασοφύλακες εν δράσει» του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) της περιοχής.
Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού περιβαλλοντικού προγράμματος οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μελετώντας το πεδίο διερευνούν το δασικό οικοσύστημα, διακρίνουν τα μέρη του σε έμβια και άβια και εντοπίζουν τους παράγοντες ανάπτυξης των οργανισμών και ταυτόχρονα γνωρίζουν τα είδη φυτών και ζώων της περιοχής.
Παράλληλα, μέσα από βιωματικά παιχνίδια ανακαλύπτουν τα βασικά οφέλη του δάσους αλλά και τους κινδύνους που το απειλούν «αναλαμβάνοντας δράση» ομαδικά προτείνοντας απλούς τρόπους προστασίας του δάσους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Γαλάζιοι Πρεσβευτές»: Νέο πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών από τα νησιά Αιγαίου και Ιονίου
Μεγάλη φωτιά στην Πορτογαλία: Επιχειρούν πάνω από 1.000 πυροσβέστες - Έκαψε 100.000 στρέμματα
22:50
«Πυρά» Στάρμερ κατά Μπέρναμ: Δεν μπορεί να αφιερώσει λιγότερο χρόνο στην εξωτερική πολιτική
22:38
Μουντιάλ 2026: Ο Ουναΐ έστειλε το Μαρόκο στα προημιτελικά, 3-0 τον Καναδά
22:27
Ο πρόεδρος του Λιβάνου καλεί τις ΗΠΑ να παραμείνουν στο πλευρό της χώρας του
22:26