Infographic: «Εκτός τροχιάς» οι συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα
Αιθελομίχλη στο Πακιστάν από τις αυξημένες συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα
AP Photo/K.M. ChaudaryΜακριά από τον στόχο του περιορισμού της υπερθέρμανσης της Γης στον 1,5 βαθμό Κελσίου βρέθηκε ο πλανήτης και το 2023, καταγράφοντας ακόμη ένα αρνητικό «ρεκόρ» στις συγκεντρώσεις αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, που ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας.
«Άλλη μια χρονιά. Άλλο ένα ρεκόρ. Βρισκόμαστε εκτός τροχιάς για να επιτύχουμε τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τον 1,5 βαθμό Κελσίου» αναφέρει χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού (WMO), Σελέστ Σάουλο.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δημοσιεύθηκε, το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) συσσωρεύεται στην ατμόσφαιρα γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά, με τις συγκεντρώσεις του να έχουν αυξηθεί πάνω από 10% σε δύο μόλις δεκαετίες.
Η παγκόσμια μέση συγκέντρωση στην επιφάνεια του CO2 έφτασε τα 420,0 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο), το μεθάνιο 1 934 ppb (μέρη ανά δισεκατομμύριο) και το υποξείδιο του αζώτου 336,9 ppb (μέρη ανά δισεκατομμύριο).
Αυτές οι τιμές είναι κατά 151%, 265% και 125% υψηλότερα από τα προ -βιομηχανικά (πριν από το 1750) επίπεδα.
Δείτε το Infographic του CNN Greece

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γιατί η ατμοσφαρική ρύπανση είναι επιβλαβής για τη μνήμη και τις μαθησιακές ικανότητες
Κοινό πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σαφείς οι πολιτικές ευθύνες - Να συσταθεί προανακριτική»
16:15
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το ελληνικό πρόγραμμα 400 εκατ. για την ενίσχυση της καθαρής βιομηχανίας
16:13
Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο Νορβηγός πρώην πρωθυπουργός Γιάγκλαντ λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν
16:05
Η ανθυγιεινή διατροφή κατά την παιδική ηλικία προκαλεί μακροχρόνιες αλλαγές στον εγκέφαλο
16:03