Μία πεζογέφυρα χτισμένη από... σκουπίδια - Χρησιμοποιήθηκε ανακυκλωμένο πλαστικό
Πολλαπλές χρήσεις φαίνεται πως μπορεί να αποκτήσουν όσα πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων, όπως αποδεικνύει η ανακατασκευή μιας πεζογέφυρας στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού της Βρετανίας.
Η πεζογέφυρα αυτή έχει ξαναχτιστεί χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό ως μέρος ενός έργου για την αναβάθμιση μιας περιπατητικής διαδρομής μεταξύ του Γουόρσλοου και Στόνεϊφολντ Λέιν στο Στάφορντσάιρ.
Με τη χρηματοδότηση του έργου να φτάνει τις 11.000 λίρες (13.000 ευρώ), πρόκειται για ένα υλικό - παραδόξως - πιο ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον.
Πριν την ανοικοδόμησή της, η γέφυρα είχε σαπίσει και άρχισε να «καταπίνεται από κατάφυτες φτέρες», σύμφωνα με τις Αρχές.
«Οι περιπατητές μπορούν τώρα να απολαύσουν μια εκπληκτική κυκλική διαδρομή από το Τάουνχεντ του Γουόρσλοου, περνώντας μέσα από λιβάδια με σανό και βοσκοτόπια με απίστευτη θέα» σημείωσε η δημοτική σύμβουλος του Στάφορντσάιρ Βικτόρια Γουίλσον στο BBC.
SPONSORED
Τασούλας για τον θάνατο του Γιώργου Σουφλιά: «Πάντα έθετε ως προτεραιότητα το καθήκον»
20:13
Ιρανός αξιωματούχος στο CNNi: Αποδέσμευση 24 δισ. δολαρίων για να προχωρήσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ
20:04
Συνάντηση Μακρόν, Στάρμερ, Μερτς, Ζελένσκι την Κυριακή στο Λονδίνο για την Ουκρανία
19:55
Γαλλία: Η σορός που εντοπίστηκε ανήκει στην 11χρονη Λιανά που είχε εξαφανιστεί
19:45