Εντοπίστηκε νεκρή αρκούδα στην Καστοριά - Διερευνάται το ενδεχόμενο να δηλητηριάστηκε
Μία νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε την Τετάρτη (25/6) στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Καστοριάς, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ».
Αφού ενημερώθηκαν για το άγριο ζώο άμεσα στο σημείο έσπευσε η Δασική Υπηρεσία και η Καλλιστώ όπου και διαπίστωσαν πως η αρκούδα δεν φέρει εξωτερικά τραύματα και διερευνάται το ενδεχόμενο να δηλητηριάστηκε.
Επρόκειτο για αρσενική αρκούδα 250 κιλών και ηλικίας 8-10 ετών, η οποία μεταφέρθηκε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της περιοχής όπου και έγινε μερική νεκροψία.
Έχει ειδοποιηθεί η Ειδική Μονάδα Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) της ΜΔΠΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΦΥΠΕΚΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει έρευνα στην ευρύτερη περιοχή το επόμενο διάστημα, ώστε εάν εντοπιστούν δηλητηριασμένα δολώματα να αποφευχθούν πιο σοβαρές συνέπειες και σε άλλα άγρια και οικόσιτα είδη.
Αξίζει να σημειωθεί πως, την περίοδο αυτή, όπως και κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, καταγράφεται αυξημένη παρουσία αρκούδων κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ειδικά στην ΠΕ Καστοριάς, λόγω των ιδιαίτερων γεωφυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δράμα: Δεν βρέθηκαν ίχνη από επίθεση αρκούδας στη σορό του ορειβάτη - Η επίσημη αιτία θανάτου
Επιστροφή ενοικίου: Μέχρι την Τετάρτη 30/09 οι διορθώσεις στο Ε1 - Οι τρεις ημερομηνίες
01:00
Τιμολόγια ρεύματος: Μαζική στροφή στα σταθερά - Αναλυτικός οδηγός για τα «μπλε» προγράμματα
00:30
Φουά γκρα, ζωντανά δελφίνια και φρυγανιέρες: Κίνα και ΗΠΑ μειώνουν τους δασμούς σε εμπορεύματα
23:56
Ο Πούτιν αυξάνει κατά χιλιάδες τον αριθμό των στρατιωτικών που υπηρετούν στον ρωσικό στρατό
23:47