Χαιρετίζει την δημιουργία δύο νέων θαλάσσιων πάρκων η WWF
Τη δημιουργία των δύο νέων θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο, που τίθεται σε διαβούλευση χαιρετίζει η WWF, σημειώνοντας πως πρόκειται «αναμφίβολα για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία».
Η περιβαλλοντική οργάνωση σημείωσε πως αναμένει να δει «το περιεχόμενο και τα μέτρα στη δημόσια διαβούλευση που μόλις ξεκίνησε» και θα τοποθετηθεί αναλυτικά.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση η Ελλάδα να προχωρήσει «με την ίδια αποφασιστικότητα και για τις δεκάδες άλλες προστατευόμενες περιοχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, περιμένοντας ολοκλήρωση μελετών και έκδοση προεδρικών διαταγμάτων».
Τονίζουν επίσης, τη σημασία της συνεργασίας και συστράτευσης όλων των φορέων, έτσι ώστε «τα θαλάσσια πάρκα να μη μείνουν στα χαρτιά».
«Μόνο με συντονισμένη δράση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να αποδώσουν σημαντικά οφέλη για τη φύση και τον άνθρωπο» καταλήγει η οργάνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ελλάδα αποκτά νέα θαλάσσια πάρκα: Πού θα δημιουργηθούν, ποια η οικολογική τους σημασία (χάρτες)
Σε δημόσια διαβούλευση τα δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα - Παπασταύρου: Προστατεύουν τις θάλασσές μας
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού: Βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (20 Δεκεμβρίου)
06:30
Αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού: Τι πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 16+1 ερωταπαντήσεις
06:00
Eπίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
05:00