Χαιρετίζει την δημιουργία δύο νέων θαλάσσιων πάρκων η WWF
Τη δημιουργία των δύο νέων θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο, που τίθεται σε διαβούλευση χαιρετίζει η WWF, σημειώνοντας πως πρόκειται «αναμφίβολα για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία».
Η περιβαλλοντική οργάνωση σημείωσε πως αναμένει να δει «το περιεχόμενο και τα μέτρα στη δημόσια διαβούλευση που μόλις ξεκίνησε» και θα τοποθετηθεί αναλυτικά.
Παράλληλα, απευθύνει έκκληση η Ελλάδα να προχωρήσει «με την ίδια αποφασιστικότητα και για τις δεκάδες άλλες προστατευόμενες περιοχές που παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, περιμένοντας ολοκλήρωση μελετών και έκδοση προεδρικών διαταγμάτων».
Τονίζουν επίσης, τη σημασία της συνεργασίας και συστράτευσης όλων των φορέων, έτσι ώστε «τα θαλάσσια πάρκα να μη μείνουν στα χαρτιά».
«Μόνο με συντονισμένη δράση μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και να αποδώσουν σημαντικά οφέλη για τη φύση και τον άνθρωπο» καταλήγει η οργάνωση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ελλάδα αποκτά νέα θαλάσσια πάρκα: Πού θα δημιουργηθούν, ποια η οικολογική τους σημασία (χάρτες)
Σε δημόσια διαβούλευση τα δύο Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα - Παπασταύρου: Προστατεύουν τις θάλασσές μας
Νέο βίντεο Σαμαρά στα 52α γενέθλια της ΝΔ: «Δεν με νοιάζει αν θα χάσει την καρέκλα του ο Μητσοτάκης»
10:52
Το νέο, ηλεκτρικό Range Rover Sport έχει έως 550 ίππους
10:51
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κινδύνευσε να πνιγεί
10:46
Ανάρτηση Μαρινάκη για την επέτειο των 52 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ
10:40