Εντυπωσιακές εικόνες από φλαμίνγκο και αποδημητικά πτηνά στον υδροβιότοπο της Νέας Κίου
Φλαμίνγκο πετούν στον υδροβιότοπο Νέας Κίου, στο Ναύπλιο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΜοναδικές εικόνες από φλαμίνγκο και σταχτοτσικνιάδες καταγράφει ο φωτογραφικός φακός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών στις 11 Οκτωβρίου, αποτυπώνοντας τον εντυπωσιακό κόσμο των υδροβιοτόπων της Ελλάδας.
Δύο φορές τον χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο, δισεκατομμύρια πουλιά μετακινούνται σε τεράστιες αποστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ημέρα Αποδημητικών Πτηνών γιορτάζεται δύο φορές κάθε χρόνο, το δεύτερο Σάββατο του Μαΐου (10 Μαΐου 2025) και το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου (11 Οκτωβρίου 2025).

Φλαμίνγκο ψάχνουν για τροφή στον υδροβιότοπο Νέας Κίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΤα μεταναστευτικά πουλιά χρησιμοποιούν τρεις κύριες διαδρομές: Την αφρικανική-ευρασιατική, την ανατολική ασιανοαυστραλιανή και την αμερικανική.
Η Ελλάδα σημαντικό σταυροδρόμιο μετανάστευσης
Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι μετανάστευσης των πτηνών αυτών.

Σταχτοτσικνιάς πετά πάνω από τον υδροβιότοπο Νέας Κίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΗ κλιματική αλλαγή, όμως, αλλάζει τις διαδρομές τους. Φέτος, παρατηρήθηκε στις ΗΠΑ πως τα μεταναστευτικά πουλιά, λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας, άλλαξαν τις μεταναστευτικές τους διαδρομές, γεγονός που προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στη φύση, αλλά και στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου.
Κακοκαιρία Byron: Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19
Ουκρανία: Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα
09:16
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10