Infographic: Οι 4+1 Δήμοι της Αττικής με τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης για το 2024
Στο 6,2% ανήλθε η ανακύκλωση στην Αττική το 2024, με το λεκανοπέδιο να παράγει συνολικά το 45% των αστικών αποβλήτων της χώρας όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας παράγει συνολικά 1,9 τόνους αποβλήτων, ενώ κάθε κάτοικος παράγει 506 κιλά απορριμμάτων ετησίως.
Την αστική ρύπανση προσπαθούν να μειώσουν οι Δήμοι με «όπλο» την ανακύκλωση, σε μία προσπάθεια να δοθεί δεύτερη ζωή στα απορρίμματά μας. Τη «μάχη» αυτή δίνουν 66 Δήμοι της Αττικής, με πέντε εξ αυτών να πρωταγωνιστούν στα ποσοστά ανακύκλωσης.
Δείτε το Infographic του CNN Greece

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έρχεται πρώτος με ποσοστό 14,9%, ο Δήμος Χαλανδρίου με ποσοστό 12,2% δεύτερος, τρίτος ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου με ποσοστό 11,1%, τέταρτος ο Δήμος Γλυφάδας με 10,4% και πέμπτος ο Δήμος Μεταμόρφωσης με 10,3%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυστραλία: Τέλος τα πλαστικά μπουκαλάκια σε σχήμα ψαριού με σος σόγιας - Δύσκολη η ανακύκλωσή τους
Η Star Alliance ανακηρύχθηκε για ακόμη μια φορά Κορυφαία Αεροπορική Συμμαχία στον Κόσμο
13:23
Κύπρος: Ντόμινο εξελίξεων με παραιτήσεις μετά το επίμαχο βίντεο - Χριστοδουλίδης: «Ανοιχτά χαρτιά και καθαρά χέρια»
13:22
Πάτρα: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας - Στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας (pics&vid)
13:18
Λέκκας για ανεμοστρόβιλο στην Αλεξανδρούπολη: Αντίστοιχα φαινόμενα θα εμφανίζονται συχνότερα (vids)
13:09