Infographic: Οι 4+1 Δήμοι της Αττικής με τα υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης για το 2024
Στο 6,2% ανήλθε η ανακύκλωση στην Αττική το 2024, με το λεκανοπέδιο να παράγει συνολικά το 45% των αστικών αποβλήτων της χώρας όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας παράγει συνολικά 1,9 τόνους αποβλήτων, ενώ κάθε κάτοικος παράγει 506 κιλά απορριμμάτων ετησίως.
Την αστική ρύπανση προσπαθούν να μειώσουν οι Δήμοι με «όπλο» την ανακύκλωση, σε μία προσπάθεια να δοθεί δεύτερη ζωή στα απορρίμματά μας. Τη «μάχη» αυτή δίνουν 66 Δήμοι της Αττικής, με πέντε εξ αυτών να πρωταγωνιστούν στα ποσοστά ανακύκλωσης.
Δείτε το Infographic του CNN Greece

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου έρχεται πρώτος με ποσοστό 14,9%, ο Δήμος Χαλανδρίου με ποσοστό 12,2% δεύτερος, τρίτος ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου με ποσοστό 11,1%, τέταρτος ο Δήμος Γλυφάδας με 10,4% και πέμπτος ο Δήμος Μεταμόρφωσης με 10,3%.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αυστραλία: Τέλος τα πλαστικά μπουκαλάκια σε σχήμα ψαριού με σος σόγιας - Δύσκολη η ανακύκλωσή τους
SPONSORED
Μαρινάκης στο Συνέδριο: Η ΝΔ μας έχει μάθει να βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ»
14:18
Άγ. Ανάργυροι: Φωτογραφίες από το σπίτι «τρώγλη» που ζούσε η πενταμελής οικογένεια
14:13
Πιερρακάκης στο Συνέδριο ΝΔ: «Σε έναν κόσμο αστάθειας η χώρα μας είναι νησίδα σταθερότητας»
14:02
Πανικός σε πτήση της American Airlines μετά από καπνό στην καμπίνα
13:54