Λιβάνια Ποσειδωνίας, «πυξίδα» το Αμοργόραμα: Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Αιγαίου
Τα μοναδικά οικοσυστήματα των νησιών, των νησίδων και της θαλάσσιας περιοχής του Αιγαίου θωρακίζονται με το νέο Προεδρικό Διάταγμα που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (11/5) του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Νοτίου Αιγαίου 1 – Νότιες Κυκλάδες.
Το Προεδρικό Διάταγμα διακινήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σε αυτό απαγορεύεται οριζόντια η χρήση συρόμενων αλιευτικών εργαλείων που έρχονται σε επαφή με τον θαλάσσιο πυθμένα, ενσωματώνονται οι ρυθμίσεις του «Αμοργοράματος» ενώ παράλληλα προβλέπεται η εισαγωγή κανόνων για την προστασία των λιβαδιών Ποσειδωνίας.
Αφού ληφθούν τα σχόλια από τα συναρμόδια Υπουργεία και μετά από σύντομη δημόσια διαβούλευση, το σχέδιο θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελικό έλεγχο νομιμότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οριστική η απαγόρευση αλιείας, ζώνες: Περιβαλλοντική «ασπίδα» για τη Γυάρο με Προεδρικό Διάταγμα
SPONSORED
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνία με την Ουκρανία - Το Κίεβο πρέπει να κάνει υποχωρήσεις
20:30
Έτοιμο να επιβάλει τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ το Ιράν - Η σημασία της εκεχειρίας Ισραήλ και Λιβάνου
20:21
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Παρασκευή 5/6 στην Αθηνών - Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης λόγω έργων
20:11
Σφοδρές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο και Μακεδονία - «Βούλιαξαν» χωριά των Ιωαννίνων
20:05