Νέοι «πνεύμονες» πρασίνου φυτεύονται στον Εύοσμο - Στην πρώτη γραμμή οι μαθητές
Από το 16ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου ξεκινά ένα φιλόδοξο έργο δενδροφύτευσης στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της δράσης.
Στόχος είναι να φυτευτούν συνολικά 900 δέντρα και θάμνοι στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, με την αρχή να γίνεται την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημοτικών Αρχών, η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, την ΕΥΑΘ και τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης. Τα δέντρα και οι θάμνοι αποτελούν προσφορά της ΕΥΑΘ προς τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, μετά από ενέργειες του δημάρχου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη και συναντήσεώς του με τη διοίκηση τις ΕΥΑΘ. Δέντρα και θάμνους θα φυτεύσουν μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξεως του 16ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία δασκάλων τους αλλά και γονιών τους.
Νωρίτερα τα παιδιά θα ενημερωθούν από τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου για το συμβολισμό της ημέρας.
Η δράση αποσκοπεί στο να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση, με στόχο τηνπροστασία του περιβάλλοντος. Εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας η πόλη να αποκτήσει περισσότερους «πνεύμονες» πρασίνου και να αυξηθεί η χαμηλή σήμερα αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Πράσινος πλανήτης, φωτεινό αύριο»: Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου «πρασίνισε» την πόλη με 57 ελαιόδεντρα
SPONSORED
Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» μέσα στον Ιούνιο: Περισσότεροι δικαιούχοι και υψηλότερες επιδοτήσεις
00:30
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παρουσίασε το πρόγραμμα για την υποστήριξη των δομών πυροπροστασίας στην Αχαΐα
23:58
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τετάρτη στην Αττική Οδό λόγω εργασιών
23:57
Νέοι «πνεύμονες» πρασίνου φυτεύονται στον Εύοσμο - Στην πρώτη γραμμή οι μαθητές
23:48