ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Μετέωρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Μετέωρα
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων, τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλία.  

Δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων, τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου επισκέφτηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον θαυμασμό του στους πρώτους μοναχούς οι οποίοι εγκαθίδρυσαν τον μοναχισμό «σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους, στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης».

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Κατά την επίσκεψή του, εκεί ο κ. Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της μοναστικής κοινότητας, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι μοναχοί και οι μοναχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ