ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συζητήσεις με φορείς και κατοίκους

Στο Μάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συζητήσεις με φορείς και κατοίκους
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πυρόπληκτο Μάτι επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δύο χρόνια και επτά μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους. 

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή γύρω στις 9.00 το πρωί προκειμένου να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους για το νέο πολεοδομικό σχέδιο στο Μάτι. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει την επίσκεψή του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το μνημείο για τα θύματα όπου απόθεσε λίγα λευκά τριαντάφυλλα. Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου είχαν την περασμένη εβδομάδα, με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανείπωτη τραγωδία.

Συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπροσώπους της εκκλησίας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη διάθεση ενός ποσού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυπριακή Δημοκρατία για τις μία από τις δύο σημαντικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Κύπρος. Θα φτιάξουμε ένα πάρκο, έναν χώρο υποδειγματικό που θα αξιοποιηθεί από τους κατοίκους της περιοχής», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται εν μέσω νέων αποκαλύψεων σχετικά με τις ολιγωρίες των αρμοδίων που συνετέλεσαν στην εθνική καταστροφή με επιστέγασμα τον θάνατο 102 ανθρώπων ενώ παράλληλα συζητείται η ποινική αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, προθεσμία για τις 23 Σεπτεμβρίου ζήτησε και έλαβε η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, από τον 6ο τακτικό ανακριτή Αθ. Μαρνέρη, ο οποίος ερευνά τα αίτια της τραγωδίας.

Την ίδια ώρα, στα χέρια του ανακριτή παραδόθηκε το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 300 σελίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ