ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο: Εικόνες από την κατάθεση του στεφανιού της Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Πολυτεχνείο: Εικόνες από την κατάθεση του στεφανιού της Πρόεδρου της Δημοκρατίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι λίγο μετά τις 9 το πρωί στο Πολυτεχνείο για τον εορτασμό της 48ης επετείου από την εξέγερση κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η παρουσία της ΠτΔ ήταν σύντομη, ενώ μετά την κατάθεση του στεφανιού δεν έκανε δηλώσεις.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε η κορύφωση της αντίστασης κατά της δικτατορίας. Τιμάμε τα θύματα, τους φοιτητές, και όλους τους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους στη βία και την ανομία. Οι θυσίες τους, όπως και η αγάπη τους για ελευθερία και δημοκρατία, εξακολουθούν να εμπνέουν» τόνισε σε δήλωσή της η κ. Σακελλαροπούλου.

«Σήμερα οι νέοι και οι νέες, που μετά την οικονομική κρίση βιώνουν και αυτή της πανδημίας, καλούνται να πορευθούν σε έναν πολυσύνθετο κόσμο, γεμάτο προκλήσεις και αβεβαιότητες. Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και να στηρίξουμε την προσδοκία τους για ένα καλύτερο μέλλον, στο πλαίσιο μιας ανοικτής κοινωνίας που να μας περιλαμβάνει όλους», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση με τους φοιτητές και αντιπροσωπεία της Βουλής, καθώς δεν τους επετράπη η είσοδος, ενώ πετάχτηκε και το στεφάνι της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως οι πύλες του Πολυτεχνείου είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί για να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων και θα κλείσουν περίπου στις 13.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ