ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Άγιο Ευστράτιο ο Μητσοτάκης για τα Θεοφάνεια: Νέα έκκληση στους ανεμβολίαστους

Στον Άγιο Ευστράτιο ο Μητσοτάκης για τα Θεοφάνεια: Νέα έκκληση στους ανεμβολίαστους
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν θερμά στον Άγιο Ευστράτιο κάτοικοι και η δήμαρχος Μαρία Κακαλή ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στον Άγιο Ευστράτιο αρχικά και στη Λήμνο στη συνέχεια βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τα Θεοφάνεια

Αποδέκτες τους μη εμβολιασμένους είχαν οι ευχές που απηύθυνε ο πρωθυπουργός από τον Άη Στράτη όπου βρίσκεται για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

«Καλή Φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και εδώ να κάνουν αυτήν την επιλογή ζωής. Την επιλογή προστασίας για τη δικιά τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν» ήταν η παραίνεση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την τοποθέτηση του πρωθυπουργού διέτρεξαν διακριτές αναφορές για την υγειονομική μάχη που δίνει η χώρα. «Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και το πραγματικό νόημα των Φώτων είναι η αλήθεια η οποία σώζει» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε δε, εμφατικά:

«Και το νόημα αυτό είναι πιστεύω σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται από τη νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποκτά σε αυτή τη συγκυρία τη δική της ξεχωριστή σημασία».

Ο πρωθυπουργός ανέδειξε τον συμβολισμό της επίσκεψης του στο ακριτικό νησί:

«Θέλησα αυτή την πολλή σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία να βρεθώ στον ακριτικό Άη Στράτη. Έναν τόπο με βαριά ιστορία. Ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας, το οποίο όμως μετατρέπεται σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας».

Τόνισε το χρέος της πολιτείας να στηρίζει τα ακριτικά νησιά και τους κατοίκους τους ώστε: «να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Κι αυτό κάνουμε και εδώ στον Άη Στράτη ένα νησί το οποίο πρωτοπόρησε στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και δίνει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα οράματα και τους σχεδιασμούς της κοινωνίας, ώστε να γίνει ένα νησί – πρότυπο όσον αφορά την κυκλική οικονομία».

Μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τη δήμαρχο του νησιού ενώ προηγουμένως συνομίλησε με πολίτες και αντάλλαξε ευχές με τα πληρώματα πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και μια επίσκεψη στο επιβλητικό μνημείο του ήρωα της Πολεμικής μας Αεροπορίας, Νικόλαου Σιαλμά.

Ανάμεσα στους σταθμούς της επίσκεψης του πρωθυπουργού, και μάλιστα με ιδιαίτερη σημειολογία θα είναι και η Μάρασλειος Σχολή όπου στεγάζεται το Μουσείο Δημοκρατίας. Τα εκθέματα του θεωρούνται σημαντικής ιστορικής αξίας, καθώς περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους ντοκουμέντων από τη ζωή των εξόριστων στο νησί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην 130 Σμηναρχία Μάχης, δίπλα στα πληρώματα των αεροσκαφών επιφυλακής. Μια παρουσία που συμπίπτει με την τελική αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη πτήση στον εθνικό εναέριο χώρο και την προσγείωση σε ελληνικό έδαφος των πρώτων Rafale με το εθνόσημο στα φτερά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ