ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Πυρετώδεις προετοιμασίες - Διανέμονται παραβάν, κάλπες και ψηφοδέλτια

Εκλογές 2023: Πυρετώδεις προετοιμασίες - Διανέμονται παραβάν, κάλπες και ψηφοδέλτια
Διανομή εκλογικού υλικού στη Θεσσαλονίκη ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ /EUROKINISSI

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις βουλευτικές εκλογές, της Κυριακής 21ης Μαΐου, με τη διανομή του απαραίτητου εκλογικού υλικού να έχει ήδη αρχίσει στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Ειδικότερα, θα διανεμηθούν συνολικά 23.000 σάκοι εκλογικού υλικού και στα 5.700 εκλογικά κέντρα στους 66 Δήμους της Αττικής. Το υλικό παραδίδεται στους Δήμους και εν συνεχεία στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Οι σάκοι αυτοί περιέχουν ψηφοδέλτια, φακέλους, βιβλία για την εφορευτική επιτροπή, τα οποία έχουν σφραγιστεί, γραφική ύλη, εκλογικούς καταλόγους, εγκυκλίους, σχετική εκλογική νομοθεσία, και άλλα.

Παράλληλα, οι Δήμοι διέθεταν ήδη από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις κάλπες και παραβάν, ενώ στις περιπτώσεις που προκύψει η αναγκαιότητα κάλυψης επιπλέον αναγκών, η Περιφέρεια διαθέτει επάρκεια προς εφοδιασμό.

Τα εκλογικά τμήματα που έχουν συσταθεί στο Νομό Αττικής, εφοδιάζονται με επαρκές υλικό για την υποστήριξη της όλης διαδικασίας και την διεξαγωγή των εκλογών.

Να σημειωθεί ότι, προπαρασκευαστικές ενέργειες δεν είναι μόνο αυτές που σχετίζονται με τη διανομή εκλογικού υλικού, αλλά και εκείνες που αφορούν στην έκδοση σειράς διοικητικών πράξεων και αποφάσεων, όπως είναι ο καθορισμός των εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας, αλλά και διαβιβάσεις υπηρεσιακής εκλογικής αλληλογραφίας σε αρμόδιους φορείς, όπως τα Πρωτοδικεία και Εφετεία του Νομού.

Στον κεντρικό χώρο διανομής της Περεφέρειας Αττικής, στο Γουδί βρέθηκε την Τετάρτη (16/5) ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να εποπτεύσει την πορεία της προετοιμασίας και διανομής του εκλογικού υλικού στα εκλογικά κέντρα των 66 Δήμων της Αττικής.

Πώς θα μεταδοθούν τα εκλογικά αποτελέσματα

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εσωτερικών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα μεταδώσουν στο Υπουργείο τα εκλογικά αποτελέσματα, μέσω ειδικής εφαρμογής, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT).

Παράλληλα και επικουρικά, τα εκλογικά αποτελέσματα θα αποστέλλονται με την χρήση ειδικού πληροφοριακού συστήματος ΙΡΙΔΑ 2.0, μέσω των Δήμων στις Περιφέρειες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων για τον Νομό Αττικής θα πραγματοποιηθεί από τον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ