ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με την Εθνική Νέων Μπάσκετ

Συνάντηση Τσίπρα με την Εθνική Νέων Μπάσκετ
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Τους καλαθοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας Νέων, που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μεταξύ των αξιοσημείωτων στιγμιότυπων της συνάντησης, όταν ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής μπάσκετ (με το όνομα του παίκτη Κόνιαρη), την οποία τού έκανε δώρο εκ μέρους της ομάδας, ο αρχηγός Χαραλαμπόπουλος.

Ο αρχηγός τού έδωσε και μια μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από τους παίκτες, με τον πρωθυπουργό να λέει ότι θα τη δώσει στον επτάχρονο γιο του που, όπως ανέφερε, γνωρίζει όλους τους παίκτες του NBA και τον ενημερώνει για τα αποτελέσματα. Δείχνοντας το βαρύτιμο τρόπαιο που κέρδισε η Εθνική, ο κ. Τσίπρας είπε χιουμοριστικά: «Αυτό πρέπει να το σηκώνετε τρεις-τρεις».

«Η δική σας επιτυχία επιβεβαιώνει ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που παραμένει στην ψυχή και την καρδιά όλων των Ελλήνων, μας κάνατε περήφανους» τόνισε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους παίκτες.

Συνομίλησε μαζί τους για το πού παίζει ο καθένας τους, για να σημειώσει ότι πρέπει να βρούμε έναν τρόπο -επειδή σε συλλογικό επίπεδο έχουμε υψηλού επιπέδου μπάσκετ- η νέα φουρνιά των μεγάλων αυτών αθλητών, τα νέα παιδιά, η νέα γενιά των Ελλήνων αθλητών να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες.

Είπε ότι πρέπει να δίνεται χρόνος συμμετοχής και συνολική παρουσία στις δωδεκάδες των ομάδων, στους Έλληνες αθλητές: «Σας εύχομαι καλή επιτυχία, και στις ομάδες σας, αλλά να μας δώσετε κι άλλες χαρές τέτοιες σε επίπεδο εθνικής ομάδας, γιατί είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι που κάνουν επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής νέων, μετά προχωρούν και γίνονται αθλητές διακεκριμένοι».

Αναφερόμενος στον τελικό, ο πρωθυπουργός τους είπε πως είδε ότι είχαν ψυχή και έπαιξαν σύγχρονο μπάσκετ. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος είναι της γενιάς που έμαθε το μπάσκετ το '87, με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά και πως τότε σε κάθε σχολείο φτιάχτηκε και μία μπασκέτα και όλοι έπαιρναν μια κόκκινη μπάλα για να σουτάρουν.

Στη συνάντηση συνόδευσαν την Εθνική Ομάδα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ