ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό #metoο: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (liveblog)

Ελληνικό #metoο: Η ώρα των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή (liveblog)
Photo Collage via INTIME NEWS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση του Κανονισμού -σύμφωνα με το άρθρο 142Α- για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου και ειδικότερα για το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον απόχο των αποκαλύψεων για τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του Θεάτρου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Από το βήμα της Βουλής ολοκλήρωσαν ήδη τις πρωτολογίες τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Η συζήτηση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού και διεξάγεται με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, βάσει του οποίου, «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη "συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως" [..] να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση».

Η κοινοβουλευτική διαδικασία

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κατά την έναρξη της διαδικασίας τοποθετείται πρώτα ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κομμάτων διατυπώνουν τις απόψεις τους.

Ακολουθούν η απάντηση - δευτερολογία του πρωθυπουργού και αμέσως μετά οι δευτερολογίες των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών, ενώ η συνεδρίαση κλείνει με ολιγόλεπτη ομιλία (τριτολογία) του πρωθυπουργού.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό μέσα από το Liveblog του CNN Greece όλες τις εξελίξεις από τη συζήτηση στη Βουλή