ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα του Πρωθυπουργού: Σκληρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την αστυνομική βία

Ώρα του Πρωθυπουργού: Σκληρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα για την αστυνομική βία
ΙΝΤΙΜΕ/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύτηκε:

Σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν», απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

Η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την αστυνομική βία, εξελίχθηκε σε μια σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, η συζήτηση δεν ξεπέρασε τα όρια. Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ίδια ώρα που συσπείρωναν τα ακροατήρια τους και να «κόψουν» και να επεκτείνουν την επιρροή τους, φρόντισαν να μη ρίξουν επιπλέον λάδι στη φωτιά. Δεν είναι τυχαίο ότι βασική κατηγορία που αντάλλαξαν ήταν η πρόκληση του διχασμού.

Διαβάστε αναλυτικά:

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εκφράζετε μία μικρή μειοψηφία που θέλει την εμπάθεια και τον διχασμό

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ένα «κατηγορών» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων, επισήμανε:

«Αλλά το χειρότερο από όλα, αυτό για το οποίο πιο πολύ από όλα σας κατηγορώ, κύριε Μητσοτάκη είναι ότι εσείς προσωπικά είστε ο ενορχηστρωτής της έντασης. […] «Είμαι όμως υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω. Η βία τρέφει τη βία. Η καταστολή προετοιμάζει τραγωδίες. Αν δεν το καταλαβαίνετε είστε ανεπαρκής. Αν το καταλαβαίνετε και επιμένετε, τότε είστε επικίνδυνος.»

Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την κόπωση των πολιτών για την πανδημία, με ανεύθυνο υγειονομικά και πολιτικά τρόπο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Νομίζω ότι το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να βάλει ταμπέλες σε εμένα και στην παράταξη που έχω την τιμή να ηγούμαι. Άλλωστε, για να περιγράψεις μια πραγματικότητα πρέπει πρώτα να είσαι σε θέση να την καταλάβεις. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι άλλο. Ότι αφού η αξιωματική αντιπολίτευση απέτυχε να εκφράσει μία πειστική εναλλακτική πρόταση που να αντιπαρατίθεται με όρους δημοκρατικού διαλόγου στην πολιτική της κυβέρνησης, επιλέγετε ουσιαστικά τη δημόσια υγεία ως ένα πεδίο πολιτικής δράσης.»

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εκφράζετε μία μικρή μειοψηφία που θέλει την εμπάθεια και τον διχασμό

Δείτε το βίντεο με την πολιτική αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Δείτε πώς κάλυψε το CNN Greece με liveblog τη μάχη Τσίπρα και Μητσοτάκη στη Βουλή